Bryntesson Motorsport matchar Tindra Christensen mot Top Methanol    

Tindra Christensen, 20 år, från Klagstorp utanför Trelleborg, påbörjar nu sin satsning mot att köra dragracing i Top Methanol-klassen. Tindra kommer senast från Super Pro ET-klassen i European Drag Racing Series, EDRS, där hon i fjol slutade fyra. Med hjälp av Bryntesson Motorsport kommer hon i sommar att ta sin A2-licens under Meguiar’s Drag Festival på Mantorp Park den 25-28 juli för att kunna köra Top Methanol i framtiden.

– Det har alltid varit en dröm för mig att köra Top Methanol, säger Tindra. Jag har följt Tony och Jonny Lagg i A-Fuel Team Sweden länge. Vi pratade med Tony och han erbjöd sig att låna ut sin dragster för att jag skulle kunna ta min licens. Jag är enormt tacksam över att få den möjligheten.

Att få stå på startlinjen i en Top Methanol-dragster är en dröm för Tindra – och snart kan den gå i uppfyllelse!

Tindra har under flera säsonger tävlat mot bland annat Isak Lagg, vars pappa Jonny också kör i Top Methanol.

– Vi har lärt känna Tindra och kunnat följa hennes utveckling, säger Tony Bryntesson. Tillsammans med Jonny Lagg ska vi stötta Tindra i hennes ambition att köra Top Methanol och det första steget är att ställa upp med bil och team när hon ska ta sin licens.

Tindra, närmast i bild, på Tierp Arena i fjol, mot Leif Andersson i Super Pro ET-klassen!

Att ta steget från Super Pro ET till Top Methanol innebär att gå från 800 till 5000 nitromatade hästkrafter och från åtta sekunder till dryga fem sekunder på den 402 meter långa repan – en enorm skillnad!

– Det ska bli jättekul och det kommer att bli något helt annat, säger Tindra.

Tindra blev tvåa i Summit Racing Shootout bakom Isak Lagg i fjol.

Att ta licens är första steget, nästa är att hitta en bil. Tindra och hennes team tittar på lösningar inför framtiden men i år kommer hon att fortsätta köra Super Pro ET i utvalda EDRS-tävlingar.

Tindra har hälsat på i Bryntesson Motorsports verkstad för att titta närmre på hur allting funkar!

– Det kostar en hel del och vi måste arbeta med våra sponsorer innan Top Methanol blir verklighet men vi har kommit en god bit på vägen. I år fortsätter jag att fokusera på Super Pro ET.

I helgen tävlar  Tindra och hennes team i Super Pro ET när EDRS-serien har säsongspremiär på Vårgårda Raceway.

Läs mer om Tindra och hennes team på: https://tcdragracing.se/

Läs mer om Meguiar’s Drag Festival: https://www.mantorppark.com/drag-festival/