A-Fuel Team Sweden satsar på full EM-säsong i Top Methanol

Bryntesson Motorsport och Jonny Lagg Racing tävlar precis som i fjol under gemensam flagg som A-Fuel Team Sweden i Europamästerskapet i dragracing och Top Methanol-klassen. Båda teamen har siktet högt ställt inför årets säsong som börjar på Santa Pod i England den 24-27 maj.

– Vi tog stora steg i utvecklingen i fjol och till i år är vi redo att ta nästa steg för att vara med och slåss om EM-titeln, säger Tony Bryntesson. Det är en stor fördel för oss att vi kan göra det i samarbete med Jonny Lagg och hans team.

Tony Bryntesson värmde upp inför sin repa mot Sandro Bellio i fjol på Tierp Arena.

I dragracingen är delade erfarenheter dubbla erfarenheter. Med få tävlingstillfällen är det viktigt att kunna dela erfarenheter med varandra för att kunna få ned alla de femtusen hästarna i backen. Båda teamen har gott om kompetens med sig i bagaget. Flera av Tonys teammedlemmar, som Christer Runald, Bosse Davidsson och Lasse Theander, var med redan på Top Fuel-tiden under 90-talet och hjälpte Tony till stora framgångar. Jonny har med sig dragracinglegendaren Krister Johansson och Lars Lindkvist med flera i besättningen.

Fredrik Berntsson ingår också i Bryntesson Motorsports team och sänker medelåldern med ett par decennier.

– Det finns gott om kompetens i båda teamen, säger Jonny Lagg. Dragracing är en teamsport, mer än någon annan gren inom motorsporten, och mycket av resultatet avgörs redan i depåtältet.

Lars Lindkvist och Krister Johansson får påhälsning i depåtältet av Tony Bryntesson.

Jonny Lagg kommer till start efter en lång vinter där han har byggt om bilen efter den motorexplosion som inträffade på Mantorp Park i fjol. Dragracingfans ställde upp och hjälpte till att få Jonny Lagg på banan igen med hjälp av en insamling – Powered by Fans.

– Det är helt fantastiskt vilket stöd vi har fått av alla dragracingfans, säger Jonny. Vi ska försöka återgälda det med bra resultat och vi har alla förutsättningar för att kunna göra det.

Kent Ekström från hotell- och konferensanläggningen Land-Inn hjälpte Jonny Lagg med insamlingen som har sett till att det blir EM-start i år.

Premiären körs just på Santa Pod i England där Bryntesson Motorsport avslutade säsongen med sin bästa repa någonsin på 5,29 sekunder, den tredje snabbaste av en svensk genom tiderna, och Tony ser fram emot att få komma tillbaka.

– Det blir extra roligt att få köra premiären på Santa Pod eftersom vi lyckades så pass bra där i finalen i fjol. Kan vi upprepa det och hålla en jämn nivå över hela säsongen ska vi kunna vara med och slåss i toppen av mästerskapet.

Första chansen att se A-Fuel Team Sweden i aktion på hemmaplan blir på Tierp Arena där årets andra EM-deltävling körs den 13-16 juni. Läs mer och köp biljetter till evenemanget på https://speedevents.se/.