Bilsport-dragstern 38 år senare – samarbetet fortsätter

Det här är en lång historia som bara blir längre. Förmodligen är det ett av svensk motorsports längsta samarbeten och det bara fortsätter. Förlaget Albinsson & Sjöberg har genom åren haft en lång relation med Tony Bryntesson och hans olika projekt genom åren och förlagets olika tidningar, Bilsport, Bilsport Rally & Racing och Bilsport Classic, har fått sina loggor exponerade i detta samarbete. Och samarbetet fortsätter även i år.

– Vi är väldigt glada över att kunna fortsätta det här långvariga samarbetet som har varat sedan Bilsportmässan på Elmia tog fart i början på 80-talet, säger Tony. Förlaget har varit en viktig stöttepelare och vi har haft ett väldigt bra samarbete, inte bara ute på tävlingarna utan även på utställningar, mässor, bilträffar och många andra sammanhang genom åren.

Omslaget på Bilsports bilaga där JTB Racing, som teamet hette då, presenterade sin streamliner-dragster.

Och det var på det som nu är Bilsport Custom Motor Show som relationen med förlaget Albinsson & Sjöbergs ena grundare, Stig Sjöberg, tog fart. Bilsport-loggan syntes på JTB Racings dragsters i mitten på 80-talet, från Pro Comp till Top Fuel-åren långt in på 90-talet.

Så här såg det ut för 38 år sedan…
Så här ser det ut idag – Bilsportloggan på samma ställe som för 38 år sedan!

– De dragsters vi har drivit under JTB-Racing, och på senare år Bryntesson Motorsport, har gått under namnet Bilsport-dragstern genom åren, fortsätter Tony. Därför känns det väldigt bra att Bilsport-loggan sitter på vår Top Methanol-dragster nu när jag är tillbaka i dragracingen efter mina år tillsammans med V8 Thunder Cars och banracing.

Stig Sjöbergs intresse och passion för motorsport är orubbligt. Själv dyker han gärna upp på förlagets olika evenemang, som En Dag på Strippen i Emmaboda, eller när det är dragracingfestival på Mantorp Park.

Stig Sjöberg hälsar på hos Bryntesson Motorsport. Plats: En dag på Strippen i Emmaboda. I år byter evenemanget namn till Bilsport Action Day.

– Det samarbete vi har haft med Tony och hans team representerar det sätt som vårt förlag vill jobba på. Det gäller att kunna ge och ta med ömsesidigt förtroende och det har gällt sedan början av vår relation till idag.

I år fortsätter samarbetet och Bryntesson Motorsport kommer att gästa flera av förlagets evenemang med början i påsk då det är dags för Bilsport Custom Motor Show på Elmia i Jönköping. I fjol slog mässan publikrekord, en viktig signal som visar att bil- och motorkulturen står sig fortsatt stark. Sedan blir det ett besök på Bilsport Action Day i Emmaboda den 18 maj och Meguiar´s Drag Festival på Mantorp Park den 26-28 juli. Utöver detta kommer teamet också köra FIA European Dragracing Championship 2024 där starten går på klassiska Santa Pod den 24-27 maj.