Bryntesson Motorsport laddar för Meguiar´s Drag Festival

I helgen, den 27-30 juli, kommer Bryntesson Motorsport till Mantorp Park och Meguiar´s Drag Festival med högt uppsatta mål. Med möjlighet till ett flertal repor blir det ett bra tillfälle att lufta Bilsport-dragstern i Top Methanol-klassen och få kvitto på formen inför den kommande EM-deltävlingen i Tierp i augusti.

 – Vi kommer att mata på för fullt, det är ingen skillnad mot när vi kör i EM, säger Tony Bryntesson. Vi siktar på att sätta riktigt bra tider som ett test inför EM i Tierp andra veckan i augusti !

Jonny Lagg är inte känd för att lagga på stripen – med sina 5.277 är han fyra i Europa genom tiderna.

Och Bryntesson Motorsport kommer att möta motstånd i form av Jonny Lagg som också kör EM. Tillsammans har de två teamen ett samarbete inom ramen för det som kallas för A-Fuel Team Sweden men ute på stripen är konkurrensen stenhård och publiken kommer att få se en riktig fajt.

– Jonny har legat steget före sedan vi gjorde comeback i dragracingen för några år sedan men vi börjar komma ifatt och Jonny får se upp, säger Tony med glimten i ögat.

Så här såg det 1987 på Mantorp Park när Tony Bryntesson körde Sveriges första streamliner i Pro Comp-klassen – även då stod det Bilsport på sidan av bilen!

I och med Meguiar´s Drag Festival växlar Mantorp Park och banans ägare FABAS upp evenemanget från Drag Revival som det har hetat sedan 2019, för att bjuda på publiken på en riktig upplevelse och för första gången sedan 2011 står det fyra Top Fuel-bilar på startlinjen.

– Det är jättekul att FABAS, som äger banan, och Mantorp Park gör en nysatsning på dragracingen, säger Tony. Mantorp Park är svensk dragracings vagga och det var här vi tog det sista SM-guldet som delades ut i Top Fuel 1995. Vi ser verkligen fram emot den här helgen.

Meguiar´s Drag Festival den 27-30 juli bjuder på ett späckat program över de tre dagar som evenemanget varar. Den svenska dragracingeliten på två och fyra hjul är på plats. Förutom Bryntesson Motorsport och A-Fuel Team Sweden med Jonny Lagg står fyra Top Fuel-bilar på startlinjen med bland annat europarekordhållaren Ida Zetterström. Det blir också bilutställning, kvällsunderhållning och mycket annat att ta del av under den fartspäckade helgen.

Biljetter och information: https://www.mantorppark.com/drag-festival-2023/