Lyckat EM-genrep för Bryntesson Motorsport på Meguiar´s Drag Festival

Bryntesson Motorsport ställde frågor och fick svar från sin Top Metanol-dragster i helgens dragracingfestival på Mantorp Park. Efter en trevande inledning där teamet letade efter grepp i banan slog Tony Bryntesson till med en repa på 5.52 – i en bejublad duell mot Jonny Lagg som var två hundradels sekund snabbare.

– Helgen gav oss massor av information inför EM-tävlingen på Tierp om två veckor och det var verkligen kul att vi kunde bjuda publiken på en riktigt bra repa sida vid sida med Jonny, säger Tony. Även om tiden inte ser så märkvärdig ut i sig så var det nära max av vad som gick att köra med det grepp som fanns just då.

Tony Bryntesson och Jonny Lagg försvinner i fjärran – 5.52 för Tony, 5.50 för Jonny!

För de tyngre klasserna, som Top Fuel och Top Alcohol var banan var svårtolkad och fästet varierade lite för mycket för att de verkliga topptiderna skulle infinna sig men själva upplevelsen från läktaren var lika mäktig för det. Meguiar´s Drag Festival bjöd dragracingpubliken på en häftig upplevelse – det var första gången sedan 2011 som Top Fuel-klassen kördes på Mantorp Park och arrangemanget blev en publiksuccé.

– Det var otroligt mycket folk på lördagen och det var en härlig blandning av pro- och streetklasser, mc, vintagedragsters, bilutställning och musikunderhållning, säger Tony. Den här festivalen lovar gott inför dragracingens framtid på Mantorp Park.

Härnäst väntar Summit Racing Equipment Internationals EM i Dragracing 10-13 Augusti för Bryntesson Motorsport.

– Vi känner oss väl förberedda och siktar på att sänka våra tider ytterligare i Tierp, säger Tony. Vi bygger sakta men säkert på med erfarenheter och det är nyckeln till framgång.

För mer information om Summit Racing Equipment Internationals EM i Dragracing 10-13 Augusti:

https://secure.tickster.com/en/u1ajjne5alfeghv/selectevent

Fotograf: Michael Pflügler