Bryntesson Motorsport mullrar på Bilsport Action Day

EDPS 2023

Den 18 maj är det dags för Bilsport Action Day på Emmaboda Flygbana och Bryntesson Motorsport är på plats för att ge publiken en nitro och ljudupplevelse när de startar upp den 5000 hästkrafter starka motorn på sin Bilsport-dragster.

– Vi kommer att starta motorn två gånger under dagens, säger Tony Bryntesson. Det är en ljudupplevelse som publiken gillar och det är också en chans för alla dragracingfans att få titta lite närmre på vår dragster.

Tony Bryntesson på Tierp Arena i fjol. I år blir det full säsong i EM-serien!

Bryntesson Motorsport fortsätter i år sin satsning på att utmana om FIA EM-titeln i Top Methanol-klassen. Den första deltävlingen avgörs på Santa Pod i England den 24-27 maj.

– Vi packar trailern direkt efter Bilsport Action Day för att påbörja resan mot England, säger Tony. Det här blir sista chansen för våra fans att vinka av oss.

Ett tändsystem av magnetotyp ser till att tändstiften från NGK får vad de behöver för att sätta fyr i cylindrarna.

Bilsport Action Day är ett nytt evenemang men med många likheter med sin föregångare, En Dag på Strippen i Emmaboda – publiken bjuds på dragracing, rallyuppvisning av Tim Liljegren, finbilsutställning, driftinguppvisning, och som sagt, uppstart av Bryntesson Motorsports Bilsport-dragster. Preliminära tider för uppstarten av dragstern är kl. 11.30 och kl. 14.30.

Läs mer om eventet här: Bilsport Action Day – 18 maj 2024! – Bilsport