EM-premiär på klassiska Santa Pod för A-Fuel Team Sweden

I helgen, den 24-27 maj, är det dags för årets EM i Dragracing och A-Fuel Team Sweden, med Bryntesson Motorsport och Johnny Lagg Racing, lastat sina trailers på färjan mot de brittiska öarna. För Bryntesson Motorsport blir det ett välkommet återbesök – senast, i EM-finalen i fjol, körde Tony Bryntesson sin snabbaste repa någonsin – 5,29 sekunder behövde Bilsport-dragstern för att avverka de 402 metrarna.

– Vi har laddat för den här säsongen hela vintern och målet är att fortsätta där vi avslutade förra säsongen, säger Tony. Vi har kapat tid för varje säsong vi har kört och nu siktar vi på att bli snabbast i Sverige genom tiderna, och vara med och konkurrera om EM-titeln.

Tony Bryntesson på väg mot sin snabbaste repa någonsin med Bilsport-dragstern!

Teamkompisen i A-Fuel Team Sweden, Jonny Lagg, kommer att premiärköra sin nybyggda Top Methanol-dragster. Efter fjolårets motorexplosion som närmast totalförstörde Jonnys dragster, står han äntligen på startlinjen igen.

– Bara det är en seger och vi kan bara tacka alla som hjälpte till med insamligen, Powered by Fans, för att få oss på banan igen – utan dem hade detta inte varit möjligt.

Jonny Lagg är äntligen tillbaka tack vare alla fans som hjälpte till att stötta när dragstern behövde byggas upp igen.

Jonny har för övrigt satt den snabbaste tiden någonsin för en svensk i klassen, 5,277 sekunder, och han tänker inte ge bort något gratis till teamkompisen Tony Bryntesson.

– Vi ska göra vad vi kan men med en ny dragster har vi mycket att lära den här premiärhelgen, säger Jonny.

A-Fuel Team Sweden har med sig alla tändstift som behövs inför premiären.

För Bryntesson Motorsport har det varit en lång vinter av förberedelser inför årets säsong. Allt har gåtts igenom i minsta detalj och teamet är väl sammansvetsat inför årets utmaning.

– Det är första gången vi kör full säsong i EM och det ska bli väldigt spännande att se hur vi står oss i år, säger Tony. Dragracing handlar om att samla på sig erfarenhet och data, tävling för tävling, och nu känner vi oss äntligen redo att utmana i EM-toppen på allvar.

EM-premiären på Santa Pod kan ses live på:

https://www.facebook.com/santapodraceway/

https://www.youtube.com/@SantaPodTV/streams