Bryntesson Motorsport till Tierp Arena i EM-ledning

Den 13-16 juni avgörs årets andra deltävling i EM i Dragracing på Tierp Arena och Bryntesson Motorsport åker dit i EM-ledning i Top Methanol-klassen efter premiären på engelska Santa Pod. Det blev en stökig säsongspremiär i England men teamet kunde åka hem med en seger i semifinalen efter att ha varit kvalsnabbast med en riktigt bra repa på 5,36 sekunder i bagaget. Tyvärr avblåstes tävlingen på grund av regn och finalen kunde aldrig köras. 

– Vi är väldigt nöjda med att vi vann kvalet och det på en skapligt bra tid, säger Tony Bryntesson. Det var väldigt svårt att hitta rätt inställningar när väderleksförhållandena växlade så mellan varje repa men vi jobbade bra i teamet och lyckades ta oss an utmaningen på ett mycket bra sätt.   

Tändstiften från NGK är bytta inför helgens tävlingar!

I fjol jobbade sig Bryntesson Motorsport sakta men säkert ned mot allt bättre tider och avslutade säsongen med en riktig kanontid på 5,29 med Bilsport-dragstern. Med säsongspremiärens erfarenheter i bagaget ser Tony Bryntesson fram emot att få visa publiken på hemmaplan, på Tierp Arena, vad teamet har kapacitet för. 

– Målet är att vi ska hitta stabilitet på de riktigt snabba tiderna och gör vi det ska vi definitivt vara med i fajten om EM-titeln, säger Tony. Vi hoppas på ett riktigt bra resultat i Tierp och vi visade i England att vi har kapacitet för det. 

Jonny Lagg är tillbaka på stripen!

Bryntesson Motorsport kommer till Tierp Arena tillsammans med Jonny Lagg Racing under den gemensamma flaggen A-Fuel Team Sweden. Med hjälp av ”Powered by Fans”, en insamlingskampanj för att få Jonny Lagg på banan igen efter fjolårets motorexplosion var det premiär för den nyrenoverade dragstern och det var tufft att hitta rätt inställningar. 

– Vi har en helt ny kombination av dragster och motor att lära oss och vi hade behövt ytterligare någon repa för att hitta rätt, säger Jonny Lagg. Men vi har goda förhoppningar om att kunna göra bra resultat i Tierp. Vi har ett väldigt rutinerat team och en dragster som har vad som krävs att köra om EM-titeln. 

EM i Dragracing på Tierp Arena avgörs över fyra actionfyllda dagar mellan den 13 och 16 juni. Biljetter kan köpas via www.speedevents.se