Bryntesson Motorsport slog nordiskt rekord i Top Methanol

När EM i dragracing avgjordes i helgen på Tierp Arena inför 19 300 åskådare satte Bryntesson Motorsport nytt nordiskt rekord genom att köra på 5,23 sekunder i finalen mot Jonny Lagg. Det blev en stenhård final mellan de två teamkollegorna i A-Fuel Team Sweden.

– Vi har kämpat länge för att komma ned på de här tiderna men vi har vetat att vi har kapaciteten och nu föll alla bitar på plats, säger Tony Bryntesson. Det var jättekul att få bjuda publiken en bra fajt mot Jonny Lagg.

Hela 19 300 åskådare njöt av dragracing när den är som bäst.

I fjol körde Tony Bryntesson på 5,29 som bäst med Bilsport-dragstern, i finalen på Santa Pod. Målet för i år var att köra snabbare och det målet är med råge uppfyllt. Förklaringen ligger i ett hårt arbete över vintern och bra uppbackning av amerikansk expertis i form av dragracinglegendaren Jerry Darien.

Jonny Lagg bjöd hårt motstånd i finalen med 5,36!

– Det finns ingen i världen som vet mer om den här klassen än Jerry och han har varit till stor hjälp, säger Tony. Men jag vill också tacka Jonny Lagg Racing som har hjälpt oss med allt sitt kunnande, konkurrenter till trots, som vi är.

Tony Bryntesson låg redan i EM-ledning inför tävlingarna på Tierp Arena. Nu har han utökat den ledningen. Förutom Europa-mästerskapet hägrar ytterligare ett rekord.

Gänget som gjorde det: Fredrik Berntsson, Joakim Dahlgren, Tony Bryntesson, Lasse Theander, Cristian Carlsson och Christer Runald.

– Det känns skönt att kunna åka hem i fortsatt och utökad EM-ledning, säger Tony. Nu ser vi frame mot resten av säsongen. Vi har lagt en bra grund för att kanske kunna slå Europa-rekordet.

Nästa tillfälle att se A-Fuel Team Sweden och Bryntesson Motorsport “in action” blir på Meguiar’s Drag Festival på Mantorp Park den 25-28 juli. Nästa EM-deltävling i dragracing körs på Tierp Arena den 8-11 augusti.