Bryntesson Motorsport och FABAS startar 50-årsfirande med EM-premiär i Tierp

Den före detta svenska mästaren i Top Fuel, Tony Bryntesson och hans team Bryntesson Motorsport är redo för en ny dragracingsäsong i Top Methanol-klassen när FIA European Drag Racing Championship drar i gång på Tierp Arena i helgen – och han gör det med en av sina mest trogna partners genom åren, FABAS, förlaget som firar femtio i år.

– Vår relation sträcker sig nästan lika långt tillbaka i tiden, säger Tony Bryntesson och det känns fantastiskt att få dra i gång säsongen under FABAS jubileumsår, med tidningen Bilsport som sponsor på bilen – precis som när vi körde Top Fuel tillsammans på 90-talet.

Stig Sjöberg, en av grundarna till Förlaget Albinsson & Sjöberg, har en passion för motorsport och bilkultur som är svåröverträffad. FABAS har varit en sponsor och partner till Tony Bryntesson sedan början av 80-talet, i allt från dragracing via Camaro Cup och V8 Thunder Cars och på senare år tillbaka till dragracingen igen.

– Det samarbete vi har haft symboliserar det sätt som FABAS vill jobba på – att kunna ge och ta i en relation som präglas av ömsesidigt förtroende för varandra. Att vi kan vara med och stötta Tony och teamet under vårt jubileumsår efter att ha jobbat tillsammans sedan början på 80-talet känns som det perfekta sättet att sluta cirkeln.

FABAS har varit en ständig stöttepelare för svensk motorsport genom åren. De har ett brett engagemang, från tidningarna Bilsport, Bilsport Rally & Racing med många fler som skriver om bilsport och bilkultur, till alla evenemang, motorträffar, Bilsport Custom Motor Show och den stora Bilsportgalan som alltid utgör ett festligt avslut på året för hela motorsportsverige.

– Vi kommer att göra vårt bästa för att lyfta fram samarbetet, både på dragstripen och på flera av FABAS evenemang som vi kommer att närvara på, säger Tony. För oss känns det väldigt hedrande att få tävla med FABAS stöd under ett år som är deras jubileumsår och ser verkligen fram emot att få delta på 50-årsfirandet i Karlskrona den 1–2 september.

Förutom det stora kalaset i Karlskrona har Bryntesson Motorsport redan medverkat på En dag på strippen i Emmaboda, EDPS och låtit publiken lyssna på de 5000 hästarna ur Top Methanol-dragstern.

I europamästerskapet kommer Bryntesson Motorsport att vara med på fyra av fem deltävlingar. Dessutom blir det ett framträdande på Meguiar’s Drag Festival 27 – 30 juli på FABAS-ägda Mantorp Park.

 

Bryntesson Motorsport – kalender 2023

20 maj                                         EDPS, En dag på stripen i Emmaboda
15–18 juni                                  Tierp Arena, FIA European Drag Racing Championship
27–30 juli                                   Meguiar’s Drag Festival, Mantorp Park
10-13 augusti                             Tierp Arena, FIA European Drag Racing Championship
25-27 augusti                             Hockenheim, FIA European Drag Racing Championship
1–2 september                           FABAS 50 år – Karlskrona
07-10  september                      Santa Pod Raceway, FIA European Drag Racing Championship