Bryntesson Motorsport avslutade EM-säsongen med kanontid

Det blev en helg som gick i både dur och moll för Bryntesson Motorsport när EM-finalen i dragracing avgjordes på engelska Santa Pod Raceway i Wellingborough i England. Efter att ha kvalat in fyra åkte Tony Bryntesson ut direkt i den första elimineringsrundan mot blivande europamästaren Linn Flöysvik på grund av tjuvstart – men tiden han satte, 5.29, är den nionde snabbaste någonsin i Europa och topphastigheten på 432.78 km/h den sjätte högsta!

Tony inför en av sina kvalrundor. Som bäst blev det 5.42 i kvalet efter strul med styrboxen.

– Det var lite synd med tjuvstarten men tiden och farten är vi mer än nöjda med. Vi har letat efter det här hela säsongen och det ligger massor av hårt arbete bakom från hela teamet för att nå fram till det här resultatet, säger Tony som också är snabb på att hylla sin motståndare till EM-titeln.

 

Linn Flöysvik tog hem EM-titeln till Norge.

 

– Linn och hennes team har gjort ett fantastiskt jobb den här säsongen och de är väl värda titeln. Vi kan bara gratulera!

I Top Methanol-klassen tävlar dragsters och Funny Cars mot varandra. På grund av prestandaskillnaden mellan de två biltyperna får Funny Car-bilarna starta 0,22 sekunder före dragster-bilarna.

– Det är svårt att inte reagera på motståndarens startlampor och det var precis det jag gjorde, säger Tony. Det är en del av tävlingen och inget jag kan skylla på men det hade varit roligt att få göra en eller två repor till med tanke på den fart vi hade.

Tonys tid var också den snabbaste som sattes i Top Methanol-klassen under hela helgen och den näst snabbaste i klassen över hela säsongen.

5,29-gänget hälsar från Santa Pod! Längst bak: Fredrik “Berra” Berntsson. Andra raden: Tony Bryntesson, Christian Merlid och Lasse Theander. Första raden: Bosse Davidsson, John Karling-Merlid och Christer Runald.

 

– Dragracing på den här nivån handlar om att successivt ta sig ned på de snabba tiderna, det går inte att hoppa över några steg, säger Tony. Gubbarna i teamet har gjort ett fantastiskt jobb i år och vi ska också tacka Krister Johansson och Lars Lindkvist i Jonny Laggs team samt dragracinglegendaren Jerry Darien från USA. Utan deras hjälp hade det tagit mycket längre tid att komma dit vi är nu och vi har en väldigt bra plattform att stå på inför nästa säsong.

Nu blir det en lång väntan på nästa säsong men Bryntesson Motorsport kommer inte att sitta med händerna i kors över vintern.

I vinter ska det skruvas på Bilsport-dragstern

– Vi kommer att analysera den här säsongen noggrant, plocka isär bilen och komma väl förberedda till nästa säsong, säger Tony. Den här finalen har verkligen gett oss all inspiration och motivation vi behöver för att komma ordentligt revanchssugna till nästa säsong.

Bryntesson Motorsport slutade femma i EM-tabellen, med en tävling mindre körd än konkurrenterna då man avstod premiären på Santa Pod.