Säsongen är över för Bryntesson Motorsport – nu börjar nästa!

Dragracingsäsongen 2023 är över för Bryntesson Motorsport och efter en lång resa som tog sin början på Tierp Arena i början av juni kunde säsongen avslutas med en fantastisk repa på 5.29 sekunder och 433 km/h i finalen på Santa Pod, en tid som var den näst bästa som presterades i Top Methanol-klassen under hela säsongen.

Det blev en fantastisk avslutning på säsongen för Bryntesson Motorsport – repan på 5.29 är den åttonde snabbaste någonsin i Top Methanol i Europa. Kan Tony köra snabbare än 5.22 nästa säsong? Det är nämligen hans snabbaste tid i Top Fuel från 1994!

– Det var fantastiskt att få avsluta säsongen med ett så bra resultat, säger Tony. Även om vi blev utslagna för att jag var lite för snabb på gasen var tiden en välförtjänt belöning för hela teamet. Den var ett kvitto på allt det hårda arbete teamets alla medlemmar har lagt ned under året.

Dragracingsäsongen har inte bara bestått av tävlingar. Teamet har också varit på plats vid flera av förlaget Albinsson & Sjöbergs evenemang, bland annat i våras på En Dag På Strippen i Emmaboda, Mantorp Park Drag Festival och för ett par veckor sedan på förlagets stora femtioårsjubileum i Karlskrona. Albinsson & Sjöberg är Bryntesson Motorsports största partner i hela satsningen.

Bryntesson Motorsport var på plats under femtioårsfirandet av Albinsson & Sjöberg – publiken fick njuta av motorljudet från den nitrometandrivna V8:an!

– Vi har startat upp motorn och underhållit publiken med körsång av femtusen hästar, säger Tony. Förlaget, och tidningen Bilsport, har varit en trogen partner till oss under många år och det är kul att få ge något tillbaka som tack för ett fantastiskt samarbete.

Burnout på Tierp Arena i juni – i bakgrunden skymtar Johnny Laggs dragster!

Under året har Bryntesson Motorsport också utökat sin närvaro i media och på Facebook.

– Vi satsade lite extra i år med en egen pressansvarig, ny hemsida och en större närvaro på Facebook. Gensvaret från våra fans och samarbetspartners har varit enormt. Det finns ett engagemang bland dragracingfansen som är fantastiskt och som verkligen motiverar hela teamet. Under hösten kommer vi att fortsätta med intressanta uppdateringar om våra samarbetspartners och allt vad som händer i verkstan.

Storpublik på Hockenheim såg Bryntesson Motorsport ställa upp till start mot Sandro Bellio, den regerande europamästaren.

Nu kan Bilsport-dragstern rullas in i verkstan för en välförtjänt vintervila och lite service.

– Vi vill komma väl förberedda till nästa säsong. Nu skall 2024 års budget sättas och delar beställas, säger Tony. Tanken att vi ska köra full EM-säsong och vara med och slåss om titeln i europamästerskapet. Teamet har presterat bra tider hela säsongen och även om det inte har blivit personbästa vid varje tillfälle har vi lagt grunden för ett riktigt bra 2024.