Finaldags för Bryntesson Motorsport på klassiska Santa Pod

I helgen är det dags för The Euro Finals på Santa Pod Raceway, Wellingborough, England. EM-finalen i dragracing sätter punkt för en kort men intensiv säsong i Top Methanol-klassen som har sett Bryntesson Motorsport närma sig toppen med sin Bilsport-dragster för varje tävling som har körts.

– Vi har tagit stora steg framåt i år, vi har satt personbästa och vi har hittat kontinuiteten både ute på stripen och i teamarbetet i depån, säger Tony Bryntesson. Nu tar vi med oss allt vi har lärt oss under säsongen och ska försöka få till en riktigt bra final på säsongen.

Även om resultatet inte blev som tänkt senast på tyska Hockenheim fick teamet med sig nya kunskaper som kommer att vara till hjälp framöver. Däckvibrationer skakade sönder ett batteri, ett fel som inte uppdagades förrän efter tävlingen. 

– Vi hade lite tekniska problem som gjorde att vi aldrig kunde jobba ned oss till de tider vi är kapabla till men samtidigt lärde vi oss en hel del på Hockenheim. Det fel som uppstod där kommer inte att behöva hända igen men det är sådant man inte kan lära utan att få erfarenhet av det. Och nu vet vi.

Inför Santa Pod ligger Tony Bryntesson femma i EM-tabellen men med ett bra resultat finns det möjligheter att avancera.

– Vi tappade en del poäng på Hockenheim men gör vi ett resultat som motsvarar vår kapacitet kan vi definitivt klättra i tabellen, säger Tony. Vi har haft lite otur med vädret, det är lika för alla, men i Tierp senast var vi verkligen på gång när regnet kom och avbröt tävlingen. Nu hoppas vi på bra väder på Santa Pod, ett bra kval och sedan ska vi försöka ta oss till final.

The Euro Finals på Santa Pod Raceway avgörs den 7-10 september. Tävlingarna kan ses live på https://www.youtube.com/@SantaPodTV/streams

Tidschema för Top Methanol – Santa Pod 7-10 september

Fredag – kval

Kl. 11.30
Kl. 17.00

Lördag – kval

Kl. 11.00
Kl. 15.00

Söndag – eliminering

Kl. 10.30
Kl. 16.30