Tredjeplats i kvalet tröst för Bryntesson Motorsport

Det blev respass direkt för Bryntesson Motorsport när elimineringarna drog igång på NitrOlympX i Hockenheim. Tony Bryntesson som kvalade in som trea ställde upp mot Linn Flöysvik i den första elimineringsrundan men redan i burnouten märktes att något inte var som det skulle. Motorn hade för höga varv efter burnouten och det gjorde att kopplingen inte fungerade som den skulle, därav den medelmåttiga tiden. Repan på 5.77 det räckte inte till för avancemang mot norskan.

Sammantaget bjöd helgen på en bra kvalrepa som visade att teamet håller samma höga nivå när allt fungerar. I de två första kvalpassen fick Tony släppa av på grund av däckvibrationer men i övrigt hade teamet inga tekniska problem med bilen. I det tredje passet slog Tony till med 5.41 vilket gav honom en tredjeplats i kvalet.

I kvalet fick Bryntesson Motorsport fart på bilen först i det tredje försöket. Tiden blev fina 5.41, inte långt från det tidigare personrekordet på 5.39 som sattes på Tierp Arena för några veckor sedan.

 

– Kvalrepan repan på 5.41 var vi nöjda med och kände att vi var på rätt väg, säger Tony. Men i det sista kvalpasset fick vi problem med ett trasigt batteri som slog ut styrsystemet till motorn. Det löste vi till lördagen men tyvärr blev det nya problem som bidrog till att vi förlorade vår första elimineringsrepa. När man möter en snabb norska som är som en kobra på granen räcker det inte till. Vi kan bara gratulera Linn – ”well done!”.

Flera av konkurrenterna hade problem under helgen. Linn Flöysvik hade kopplingsproblem i kvalet, Tierpssegraren Silvio Strauch löste ut fallskärmarna under burnouten i sin eliminering och blev utslagen innan han ens hade tagit starten. Dragracing på den här nivån är komplext och många faktorer spelar in.

– Det är lite för få tillfällen på en säsong för oss i Europa för att komma till rätta med alla problem som dyker upp, i synnerhet när så många pass regnar bort, säger Tony Bryntesson. Därför blir det lite chansartat under tävlingshelgerna.

Nu åker Bryntesson Motorsport hem till Jönköping för att lägga in sista växeln för säsongsavslutningen. I helgen som kommer ska det långvariga samarbetet med Förlaget Albinsson & Sjöberg, FABAS, firas då det är 50-årsjubileum i Karlskrona.

– Då ska vi starta upp motorn vid två tillfällen per dag och bjuda på en riktig ljudshow för fansen, säger Tony. FABAS har gjort så enormt mycket för svensk motorsport att det ska bli ett stort nöje att få vara med och fira.

Efter Karlskrona är det bara för teamet att packa väskorna igen. Då är det säsongsfinal för EM i Dragracing på klassiska Santa Pod i England.

– Det ser vi fram emot och då hoppas vi ha löst våra problem, säger Tony. Vi har mycket mer att ge ute på stripen än vad vi fick visa på Hockenheim.