Bryntesson Motorsport siktar på snabba tider i EM på Tierp Arena

I helgen avgörs EM i Dragracing på Tierp Arena och Bryntesson Motorsport är på plats för att utmana i Top Methanol. Teamet stod över premiären på Santa Pod i England men deltog på Tierp Arena i juni då årets andra EM-deltävling avgjordes. Efter ett lyckat genrep på Meguiar´s Drag Festival på Mantorp Park är Bryntesson Motorsport väl förberedda inför helgen.

– Nu vill vi ta nästa steg i utveckling, köra fortare och börja utmana de andra, säger Tony Bryntesson. Det gick bra på Mantorp Park och hela teamet ser fram emot helgens tävling.

Hemligheten med att sätta snabba tider i dragracing handlar om att få ned alla hästkrafter i backen utan att däcken börjar spinna och för att hitta rätt med inställningarna vid varje tillfälle krävs det mycket jobb. Det handlar lika mycket om samspelet mellan teammedlemmarna som teknik.

– Vi har jobbat intensivt med att förbättra prestandan men vi har fortfarande mycket att lära, fortsätter Tony. Vi har två nya killar i teamet sedan i fjol och allt tar tid att trimma in. Det är en process man måste gå igenom när det blir förändringar i teamet. Det här är en teamsport, där föraren visserligen gör sin del, men mekanikerna är minst lika viktiga. 

Bryntesson Motorsport ingår också i A-Fuel Team Sweden, ett samarbete mellan tre svenska Top Methanol-team som deltar i EM. De övriga två teamen består av Jedborn Motorsport, vars dragster kommer att köras av Tina Höst Nedregård som debuterar i klassen och Jonny Lagg – men Jonny Lagg kommer tyvärr inte att delta efter en depåincident på Mantorp Park som totalförstörde både bil och motor.

– Alla är samlade för första gången i år vilket är väldigt trevligt, säger Tony. Det är jättekul att Jonny med delar av teamet är på plats med sin trailer även om han inte kommer att köra. I helgen kommer vi att ta de första stegen för att hjälpa Jonny upp på banan igen.

För mer information om Summit Racing International – EM i Dragracing på Tierp Arena 10-13 augusti; https://secure.tickster.com/en/u1ajjne5alfeghv/selectevent