Personbästa, kvartsfinalseger och EM-avancemang

Siktet för Bryntesson Motorsport var inställt på snabba tider och att utmana i toppen när EM i Dragracing avgjordes på Tierp Arena i helgen och det var precis det man gjorde. Med ett nytt personbästa, 5,39 och en hastighet av 426 km/h, och kvartsfinalseger över regerande europamästaren Sandro Bellio, är teamchefen och föraren Tony Bryntesson nöjd.

– Överlag är vi väldigt nöjda med helgens insatser. Vi har kontinuitet i tiderna och vi har lärt oss jättemycket inför nästa tävling i Hockenheim, säger Tony. Vi vill gärna åka ännu fortare men vi kan inte annat än vara nöjda med ett nytt personbästa som vi dessutom backar upp med en repa på 5,40 och 425 km/h i topphastighet.

I väntan på kvalrepa.

Och det kommer nog att krävas ännu snabbare tider på Hockenheim om två veckor. I det andra teamet som ingår i den svenska A-Fuel Team Sweden-konstellationen tillsammans med Bryntesson Motorsport gick det riktigt fort. Teamets förare Tina Höst Nedregård körde en repa på 5,26, den tredje snabbaste tiden någonsin i Europa. Men Tony Bryntesson är inte avskräckt.

– Vår bil har potential att gå lika fort som Tinas, säger Tony. Vi har en strategi för Hockenheim och när vi har kvalat in kommer vi att testa en grej som det ska bli intressant att se om bilen svarar på.

Tony Bryntesson slog ut Sandro Bellio i kvarten.

Helgen på Tierp Arena blev en utdragen historia på grund av det myckna regnandet. Av sju planerade repor blev bara fyra av. Bryntesson Motorsport kvalade in som tvåa och fick möta den regerande europamästaren Sandro Bellio i kvartsfinal. Belgaren avfärdades med en repa på 5,48 och därefter var det tänkt att Tony skulle köra semifinalen som en solorepa men den tvingades teamet avbryta efter tekniska problem.

– Vi hade kunnat rulla igenom starten utan att köra fullt, det hade räckt för att ta hem poängen men vi ville bjuda publiken på en fin avslutning på helgen, säger Tony. Nu fick vi tyvärr tekniska problem efter burnouten och kunde inte ta starten. Det var lite snopet eftersom vi eventuellt hade hamnat lite högre upp i resultatlistan om vi hade fegat men det är inte riktigt vår grej.

I semifinalen fick Tony rullas tillbaka ut genom grindarna efter burnouten – en lite snopen avslutning på en fin tävlingshelg.

Helgens resultat innebär att Tony klättrar i EM-tabellen. Med 104 poäng ligger han fyra, och det med en tävling mindre körd än konkurrenterna som ligger före i tabellen efter att ha stått över premiären på Santa Pod.

– De har ett litet försprång men det är långt ifrån ointagligt. Vi hoppas ligga ännu lite närmre efter Hockenheim och en medaljplats är inom räckhåll.

Gubbgänget har rotation på arbetet i depån.

Bryntesson Motorsport kan se tillbaka på sin bästa helg hittills sedan Tony och hans gamla vapendragare i teamet från Top Fuel-tiden på 90-talet gjorde comeback kompletterade med ett par yngre förmågor.

– Det här gamla pensionärsgänget har svetsats ihop mer och mer och ungtupparna piskar på oss gubbar. Vi blir alltmer intrimmade och alla jobbar med rätt saker vid rätt tillfälle. Vi ser verkligen fram emot att ta nya steg framåt på Hockenheim och i finalen på Santa Pod.

 

Poängställning EM Top Methanol: https://bryntessonmotorsport.com/resultat/