Hockenheim och NitrOlympX nästa för Bryntesson Motorsport

Bryntesson Motorsport har gjort framsteg med sin Top Methanol-dragster varje gång de har visat sig på dragstripen i år. Sakta men säkert har tiderna sänkts och teamet börjar nu utmana i toppen på allvar. I helgen är det dags för deltagarna i EM i Dragracing att styra kosan mot Hockenheim och jätteevenemanget NitrOlympX som brukar dra storpublik, i fjol över 80 000 åskådare över hela tävlingshelgen.

– Vi åker ned till Hockenheim med höga förväntningar, säger Tony Bryntesson. Vi satte personbästa två gånger i Tierp senast och ligger numer konstant på bra tider. Vi hoppas sänka våra tider ytterligare, plocka fler poäng så att vi klättrar i EM-tabellen – det vore kul för hela pensionärsgänget.

Medelåldern må vara hög i teamet, flera av teammedlemmarna var med redan för trettio år sedan när Tony körde Top Fuel, men ambitionerna har inte minskat med åldern.

– Vi har ett bra gäng, med ett par yngre förmågor också, som börjar bli riktigt sammansvetsat nu, det visade vi i Tierp för två veckor sedan, säger Tony. Jobbet mellan reporna sitter bättre och bättre, stressen minskar, vilket leder till att vi kan fatta kloka beslut och fokusera mer på resultaten.

Tony Bryntesson klättrade i EM-tabellen efter den förra tävlingen och ligger nu fyra inför NitrOlympX.

– I och med att de två senaste tävlingarna drabbades av regn har det inte delats ut så många poäng, säger Tony. Vi har fortfarande möjlighet att avancera riktigt långt i mästerskapet om vi gör ett bra resultat i helgen.

Mer information om EM i Dragracing på Hockenheim hittar du här: https://www.nitrolympx.de/