Insamling sätter fart på Jonny Lagg

Efter den stora motorexplosionen på Mantorp Park i somras som mer eller mindre slog ut hela Jonny Laggs dragracingsatsning är Jonny och hans team på väg tillbaka. Och med hjälp av alla fans som har bidragit till den insamling som startades efter olyckan har Jonny och hans team kommit en bra bit på vägen för att kunna tävla om EM i dragracing 2024.

– Utan alla som har hjälpt till hade det här aldrig varit möjligt, det har varit ett helt otroligt engagemang, säger Jonny. Vi har haft lite tur med att försäkringen täcker en del av skadorna men utan insamlingen hade jag inte vågat börja beställa block, insug och andra delar som det är lång leveranstid på.

Krister Johansson och Jonny Lagg visade upp vad som var kvar efter olyckan på Tierp Arena. Den söndersprängda motorn lockade publik i depån!

Swishinsamlingen, Powered by Fans, som startades någon vecka efter olyckan har engagerat dragracingfansen som aldrig förr. Mellan 250 000 och 300 000 kronor har dragits in.

– En fantastisk summa och vi håller på att räkna ut exakt hur mycket som har kommit in. Vi har en lång lista med namn som vi är skyldiga ett stort tack.

Och de som har sitt namn på listan kommer att återfinna det på Jonnys dragster nästa säsong.

– Vi kommer att komplettera vår design med alla namn som har bidragit till att hjälpa oss tillbaka. Sedan ska vi bjuda alla fans på en riktigt bra dragracingshow.

M;ats Brag hade en grannlaga uppgift att svetsa ihop Jonnys krökta chassi men det gick! Nu ligger det på sina bockar i verkstaden och väntar på delar.

I garaget hemma i Boxholm har det jobbats hårt för att få ordning på det chassi som såg totalförstört ut. Dragracingbyggaren Mats Brag har hjälpt till med reparationerna.

– Mats har svetsat och bytt alla rör, vi har lasermätt chassit så att vi vet att allt är rakt och att det är precis som före olyckan. Det har varit mycket jobb.

Om du vill ha ditt namn med på Jonny Laggs dragster så är det inte för sent än – använd numret på bilden!

Nästa år väntar dragracing-EM och Jonny siktar högt i sin klass, Top Methanol. Jonny är den som har avverkat de 402 metrarna snabbaste svensk genom tiderna med sina 5.27 sekunder.

– Det är inte många som kör i EM men de som är med håller väldigt hög klass, även med amerikanska mått mätt, säger Jonny. Det kommer att bli riktigt tufft i EM nästa år och vi siktar högt, men att komma till start efter det som hände i år är en seger, bara det.